Dortmund mogelijke redding voor Manchester United-flop Sancho

Door Jaap Ebbelink

Jadon Sancho, de vleugelaanvaller van Manchester United (23), zou een grote comeback kunnen maken. Hij maakt al een lange tijd geen deel uit van de selectie van Erik ten Hag, vanwege zijn matige prestaties. Ondanks de ophef toont Borussia Dortmund interesse. Sancho was niet te stoppen een aantal seizoenen geleden, toen hij nog voor de Duitse club speelde. Kan Borussia Dortmund met deze transfer de carrière van Jadon Sancho redden?

EPA/PETER POWELL

Een aantal seizoenen geleden was hij nog één van de duurste Engelse voetballers aller tijden. In 137 wedstrijden scoorde hij voor Dortmund 50 doelpunten en was hij goed voor 57 assists. Het veelbelovende talent vertrok meteen daarna van Borussia Dortmund naar Manchester United, voor 85 miljoen euro.

Bij Manchester United kon hij deze vorm echter niet vasthouden. Hij wist in zijn eerste seizoen maar 3 keer te scoren en hij gaf 3 assists. De komst van Erik ten Hag werkte ook niet helemaal mee. Ten Hag was vanaf het begin al kritisch over de jongeling. Na een akkefietje mag hij van de Nederlandse trainer al sinds augustus niet meer meetrainen met het eerste elftal.

Manchester United fan Julian, denkt dat het komt doordat hij zich te thuis voelt in zijn geboorteland: “Sancho is in Engeland omringt door zijn beste vrienden, en dit heeft een slechte invloed op hem. Op internet zijn video’s viraal gegaan waar hij aan het feesten is. Ook voetballend wordt hij niet zo uitgedaagd zoals in Duitsland. Daar had hij geen landgenoten waar hij zich te erg op zijn gemak door voelt. In Dortmund lag voor Sancho de focus op het voetballen, terwijl dit bij United niet meer het geval is.”

Er is nog hoop

Dortmund is het vertrouwen nog niet verloren in de momenteel 23 jarige Engelsman. Er werd een aantal dagen geleden gesproken over een ruildeal met Sancho en Donyell Malen, maar dit blijkt toch niet door te gaan volgens journalist Florian Plettenberg.

Buiten de ruildeal is er verder nog geen interesse getoond door Dortmund met betrekking tot Jadon Sancho. Echter presteert Dortmund slecht afgelopen weken. Ze staan op de vijfde plek in de Bundesliga, en zijn al uitgeschakeld in de Duitse beker.

Vanaf 1 januari worden het spannende tijden voor Sancho. Of hij tijdens de transferperiode in de winter een nieuwe club zal vinden, gaan we binnenkort achter komen. De transferperiode begint op 1 januari en sluit op 1 februari.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:24:55

Jongeren in Kenia protesteren op straat tegen nieuwe belastingregels

In Kenia gaan jongeren massaal de straat op om...

Japan wil prijzen verhogen voor toeristen om overlast tegen te gaan

De klachten over drukte en ongepast gedrag nemen toe...