Formule-1 coureurs vakantie of doorstrijden tot het volgende seizoen?                                                                                                             

0
67
ANP/Ali Haider

Het tweede Formule-1 seizoen van dit jaar zit er weer op. Max Verstappen stak er als wereldkampioen met kop en schouders bovenuit. Hij won 19 van de 22 races, hiermee is hij  ‘driver with the longest win streak’. Met Pérez op de tweede plek was dit een goed seizoen voor Red Bull. De eerstvolgende race staat gepland op 5 maart 2024 dus voor nu even rust, maar gaan de coureurs vakantie vieren of wordt er de komende tijd door getraind?

Max Verstappen kijkt uit naar zijn vakantie meldt racingnews365. Hij ligt het liefste al te genieten van zijn wel verdiende rust met zijn vrienden en familie in Monaco. Daarentegen wil Verstappen zijn team genoot, Sergio Pérez, de komende tijd gaan strijden om het volgende seizoen het beste uit zichzelf te halen. Ook de F1-teams zitten de komende tijd niet stil. Er komen namelijk weer nieuwe auto’s voor de coureurs met nieuwe tools en kleuren. Hier gaat de komende tijd veel aan gesleuteld worden met als doel de snelste auto neer te zetten. Half februari worden de nieuwe auto’s gepresenteerd.

De Formule 1-regels bevatten specifieke bepalingen over wat wel en niet is toegestaan bij het ontwerp van de auto’s, om een zekere mate van gelijkheid tussen de teams te behouden en de competitie spannend te maken. Het streven naar innovatie binnen deze regelgeving is echter een essentieel aspect van de sport, maar ook ingewikkeld. De details over de toekomstige veranderingen aan de auto’s is tot nu toe schaars, omdat de teams niet willen dat andere teams dingen gaan kopiëren.

+ berichten