Greenpeace roept de KNSB op om banden met Tata Steel te breken

Publicatiedatum:

Vandaag is het prestigieuze Tata Steel Schaaktoernooi weer van start gegaan in Wijk aan Zee. Dat het meest vervuilende bedrijf van Nederland de hoofdsponsor van het toernooi is roept vragen op bij Greenpeace. In een brief met de titel: ‘’Schaakbond, laat je niet schaken door Tata Steel’’, roepen ze de Koninklijke Nederlandse Schaakbond op om de banden met Tata Steel te verbreken.

Greenpeace roept op om te stoppen met Tata Steel als hoofdsponsor van schaaktoernooien  en de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB). Door Tata Steel als hoofdsponsor te houden, vind Greenpeace dat de KNSB de social license van het bedrijf instant houd. “Het Tata Steel Chess Tournament is een van de manieren waarop Tata Steel zichzelf kan presenteren als een maatschappelijk betrokken bedrijf, en de aandacht kan afleiden van de vervuiling, gezondheidsschade en klimaatimpact die de fabriek veroorzaakt”, aldus de milieuorganisatie. ‘’Terwijl de meest briljante jonge schakers bij u de kans krijgen een grootmeester te worden, lopen de kinderen in de omgeving verhoogd risico op ziekte en neurologische schade.”

Echter is de Schaakbond niet van plan om de samenwerking met Tata Steel op te zeggen. “Wij begrijpen en delen uiteraard de zorg van de omwonenden en experts over de gemeten gezondheidseffecten als gevolg van de productie van het bedrijf Tata Steel. De KNSB ziet in relatie daarmee op dit moment echter geen meerwaarde in de heroverweging van de samenwerking met de organisatoren van het Tata Steel Schaaktoernooi”, laat het bestuur van de Nederlandse Koninklijke Schaakbond in een reactie weten.

Op verdere vragen van onze verslaggever verwijst de KNSB naar de reactie. Het Tata Steel schaakfestijn duurt nog tot en met zondag 28 januari.

Foto: ANP // Olaf Kraak

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...