Griekspoor kansloos tijdens de Australian Open en dus uitgeschakeld

De Nederlandse tennisser Tallon Griekspoor is het niet gelukt om de vierde ronde van de Australian Open te bereiken. Griekspoor verloor van de Franse speler Arthur Cazaux, de nummer 122 van de wereld. Hij was de laatste Nederlander die nog in het toernooi zat.

Het openingsgedeelte van de wedstrijd van Melbourne Park verliep moeizaam voor Griekspoor, waarbij hij zijn eerste servicegame verloor en de opgelopen achterstand niet kon inhalen. Bij een stand van 5-3 wist Cazaux met vier krachtige services de eerste set overtuigend af te sluiten.

In de beginfase van de tweede set kon Griekspoor wel bijblijven, maar bij 3-3 werd hij gebroken. De Noord-Hollander smeet vervolgens hard zijn racket tegen de grond en brak het met zijn voet doormidden. In de derde set had Griekspoor niets meer in te brengen, tot zijn eigen frustratie. De nummer 31 van de wereld wist weinig snelle punten af te dwingen omdat zijn service het liet afweten en was in de rally’s vaak de mindere van de Fransman.

Griekspoor, die als 28e was geplaatst in Melbourne, had de kans om geschiedenis te schrijven als de eerste Nederlander in twintig jaar die de vierde ronde van de Australian Open bereikte. In 2004 bereikte Sjeng Schalken voor het laatst dit stadium op het toernooi. Griekspoor had voorafgaand aan deze wedstrijd aangegeven last te hebben van een teenblessure, maar het is onduidelijk of dit zijn prestaties heeft beïnvloed. Cazaux vierde na de winst een feestje met de Franse fans op de intieme baan 3. Op de bijbaan hadden zich veel Fransen verzameld, die de hele wedstrijd al luidruchtig waren.

Griekspoor gaf na zijn vorige partij aan dat hij last had van een teenblessure. Of die blessure hem heeft gehinderd tegen Cazaux is niet duidelijk.

Tallon had voor het eerst de vierde ronde van een grand slam kunnen bereiken. Hij had de eerste Nederlander in twintig jaar kunnen worden in de vierde ronde in Melbourne. Met de uitschakeling van Griekspoor zijn er geen Nederlandse deelnemers meer actief in het enkelspel van de Australian Open.

Bron: EPA/Mast Irham

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...