Hippische topsport tijdens Jumping Amsterdam

0
164
Emmelie Scholtens met Indian Rock @ Julia Spoormakers

Afgelopen weekend werd Amsterdam het epicentrum van de paardensportwereld tijdens de laatste editie van Jumping Amsterdam. Dit prestigieuze evenement, bracht enkele van ’s werelds beste ruiters en paarden samen in een schitterend spektakel.

Terwijl er verschillende competities in de piste plaatsvonden, trok de grootste aandacht ongetwijfeld naar de wereldbekerwedstrijden in zowel het springen als de dressuur. Jumping Amsterdam maakt deel uit van de in totaal 14 verschillende wereldbekerwedstrijden. Voordat de strijd verder gaat op Nederlandse bodem tijdens The Dutch Masters in maart, zijn er nog 2 wereldbekerwedstrijden in Göteborg.

Springsport

Dit jaar was het de Ierse ruiter Daniel Coyle die met zijn toppaard ‘Legacy’ de overwinning opeiste. Lang heeft het er naar uit gezien dat de Nederlander Willem Greve er met de winst van door zou gaan, maar met een tijd van 35,45 seconde was de Ier maar liefst 3 seconde sneller. 

Dressuur

Maar het Amsterdamse publiek stond ook op de banken voor de dressuur. In de piste was het de Britse Charlotte Fry die de leiding nam. Samen met haar Nederlands gefokte paard ‘Everdale’ rijdt ze een persoonlijk record van 88,180%. ‘’Ik heb met Everdale en Glamourdale twee toppaarden op dit moment. Ik hoop dat ik naar de Olympische Spelen mag dit jaar, maar weet nog niet met welk paard”, aldus Charlotte.

Marieke van der Putten was samen met Titanium RS2 N.O.P de beste Nederlandse tijdens de kür op muziek van de wereldbeker. Zij kregen een nette score van 79,73%