Italiaan Sandro Tonali verkeerd gegokt;10 maanden geschorst

De Italiaanse middenvelder Sandro Tonali heeft een megaschorsing opgelegd gekregen. De speler van Newcastle United is door de Italiaanse voetbalbond 10 maanden geschorst. De middenvelder heeft namelijk op wedstrijden van zijn oude club, AC Milan, gegokt.

Dit betekent dat de middenvelder uitgespeeld is voor de rest van dit seizoen. Hij moet dus ook, mocht Italië zich kwalificeren, het EK in Duitsland komende zomer aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder maakte afgelopen zomer voor 70 miljoen de transfer naar Newcastle United.

Verder moet de 23-jarige middenvelder hulp zoeken om zijn verslaving tegen te gaan. In de derde groepswedstrijd van de Champions League kwam hij nog in actie voor de Engelse club.

Het Italiaanse voetbal wordt de laatste tijd overschaduwd door gokschandalen. Kort geleden werd ook Juventus-middenvelder Nicolò Fagioli geschorst vanwege gokken op voetbalwedstrijden. Fagioli kreeg een schorsing van zeven maanden. Verder wordt Nicolò Zaniolò van hetzelfde, belastende feit beschuldigd. De uitspraak in deze zaak volgt nog.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...