Italiaan Sandro Tonali verkeerd gegokt;10 maanden geschorst

Publicatiedatum:

De Italiaanse middenvelder Sandro Tonali heeft een megaschorsing opgelegd gekregen. De speler van Newcastle United is door de Italiaanse voetbalbond 10 maanden geschorst. De middenvelder heeft namelijk op wedstrijden van zijn oude club, AC Milan, gegokt.

Dit betekent dat de middenvelder uitgespeeld is voor de rest van dit seizoen. Hij moet dus ook, mocht Italië zich kwalificeren, het EK in Duitsland komende zomer aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder maakte afgelopen zomer voor 70 miljoen de transfer naar Newcastle United.

Verder moet de 23-jarige middenvelder hulp zoeken om zijn verslaving tegen te gaan. In de derde groepswedstrijd van de Champions League kwam hij nog in actie voor de Engelse club.

Het Italiaanse voetbal wordt de laatste tijd overschaduwd door gokschandalen. Kort geleden werd ook Juventus-middenvelder Nicolò Fagioli geschorst vanwege gokken op voetbalwedstrijden. Fagioli kreeg een schorsing van zeven maanden. Verder wordt Nicolò Zaniolò van hetzelfde, belastende feit beschuldigd. De uitspraak in deze zaak volgt nog.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...