Nederlandse handbalsters uitgeschakeld op het WK

De Nederlandse handbalsters zijn dinsdagavond uitgeschakeld op het WK dat gespeeld wordt in Noorwegen, Zweden en Denemarken. Gastland en Europees kampioen Noorwegen was met 30-23 te sterk voor de Nederlandse formatie. Ondanks een ijzersterke groepsfase, is het WK-sprookje voor de Oranje-handbalsters voorbij.

Een zeer matige eerste helft was de opmars voor een kansloze avond in Trondheim. Hoewel het verschil in het eerste half uur slechts één doelpunt bedroeg, liep de score in de tweede flink op. Het Nederlandse aanvalsspel liep voor geen meter, mede door een waterdichte Noorse verdediging. Ondanks een topwedstrijd van invalkeepster Rinka Duindam, liepen de Noren uit naar een ruime overwinning.

Buiten de WK-titel stond er voor de Nederlanders meer op het spel, voor de winnaar van het WK ligt namelijk een ticket voor de Olympische Spelen in het verschiet. Een ticket voor het olympisch kwalificatietoernooi is wel veiliggesteld, bestaande uit zes Europese landen die zullen strijden om twee tickets voor de Spelen.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...