IJshockeyland VS verplicht nekbeschermers niet

De Internationale IJshockeyfederatie (IIHF) heeft op 4 december besloten dat nekbeschermers voor alle spelers verplicht worden bij internationale wedstrijden. De reden voor deze beslissing was het dodelijk ongeluk van de Amerikaan David Johnson tijdens een wedstrijd van Nottingham Panthers. Ook hebben veel landen besloten dezelfde regel verplicht te maken bij nationale wedstrijden, waaronder Engeland, Nederland en Canada. De Verenigde Staten is niet een van deze landen.

De National Hockey League (NHL) heeft het niet verplicht gesteld en lijkt dat ook niet in de nabije tijd te gaan doen. “Er is volgens mij nu een handvol spelers die ze al dragen, dus ik denk niet dat je het moet gaan verplichten, we zullen zien wat er gebeurd naarmate de tijd vordert,” zegt NHL Players’ Association (NHLPA) Executive Director Marty Walsh.

Brad Stevens en Teddy Campbell spelen beide voor Central Michigan University (CMU). Ze dragen ook allebei geen nekbeschermer. “Als je beperkt bent in je hoofdbewegingen, stel je jezelf open voor een andere serie blessures”, zegt Brad. “En ik vind dat in het geval dat je echt op snelheid beweegt tijdens het spelen, het niet zo beschermend zou zijn.”

Teddy vind dat het moet worden voorgesteld en niet verplicht. “Het is aan de spelers om ervoor te zorgen dat de andere spelers veilig zijn. Want ja, er wordt soms gevochten in ijshockey en ja, er is geweld. Maar niemand doet zijn best om iemand anders naar het ziekenhuis te sturen. Zolang de spelers er gezamenlijk voor kunnen zorgen dat ze elkaar geen ernstige schade toebrengen, zou dat geen vereiste moeten zijn, maar een persoonlijke keuze.” Teddy zet daarom ook zijn vraagtekens bij het incident met David Johnson en denkt dat dat met opzet was. “Hij stapte op de nek van de speler en zo overleed Johnson, hij wist wat hij deed.”

“Er is er maar één in ons team die een nekbeschermer draagt, ik denk dat zijn reden het incident van David Johnson is”, vertelt Brad. Teddy heeft overwogen een nek beschermer aan te schaffen, maar heeft dat toch niet gedaan. “Ik vertrouw erop dat de mensen tegen wie ik speel geen verkeerde dingen doen.”

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55