Ongeslagen Femke Bol op jacht naar nieuw record

Publicatiedatum:

BRUSSEL – Femke Bol kan vanavond haar ongeslagen reeks in de Diamond League op de 400 meter horden voortzetten. Daarnaast zal er met een schuin oog gekeken worden naar het wedstrijdrecord van de Van Damme Memorial, de dertiende en voorlaatste wedstrijd in de Diamond League.

Femke Bol beleeft een fantastisch jaar waarin ze wereldkampioen werd. Nu rest haar dit seizoen nog één doel: het winnen van de Diamond League. Ze is sinds 23 augustus 2020 ongeslagen in de prestigieuze atletiek competitie, die ze in 2021 en 2022 won. Bol heeft zich al geplaatst voor de finale van volgende week in de Verenigde Staten, maar ze wil graag haar ongeslagen status behouden. Vanavond wordt er gelopen in Brussel tijdens de Van Damme Memorial. Het westrijdrecord op de 400 meter horden is op dit moment in handen van de Marrokkaanse Nezha Bidouane. Het bijzondere van dit record is dat het al sinds 1998 staat. De recordtijd van 53,43 moet haalbaar zijn gezien Bol’s toptijd dit seizoen: 51,45.

Laurent Meuwly

De bondscoach van de Nederlandse atletiekploeg, Laurent Meuwly, zegt dat het record niet persé een doel op zich is. “Het eerste doel is om de wedstrijd van vanavond en de finale volgende week in Eugene (VS) te winnen en zo ongeslagen te blijven. Om te winnen ben ik er zeker van dat ze het record zal moeten verbeteren.” Maar het seizoen duurt al lang en dan is de vraag hoe fit het lichaam van Bol nog is. “Femke is wat moe na de race in Boedapest, maar je kunt ook niets anders verwachten na zeven races in negen dagen. Toch herstelt ze goed en voelt ze zich iedere dag iets beter. We bereiden ons altijd serieus voor op iedere race. Alleen is het na zo’n lang seizoen logisch dat we wat minder trainen en ons wat meer focussen op het herstel.”

De 400 meter horden van vanavond begint om kwart voor negen.

Lees ook: Elke dag vijftien minuten rennen: Bossche basisschool ziet kinderen beter presteren

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...