KNVB houdt minuut stilte na aardbeving in Marokko

Publicatiedatum:

Marokko schrok afgelopen weekend op door een aardbeving van 6.8 op de schaal van Richter. De KNVB en de UEFA besluiten om aankomend weekend voorafgaand aan alle wedstrijden een minuut stilte te houden voor de slachtoffers van de ramp.

Vanwege de enorme impact die de aardbeving in Marokko heeft gehad, zijn veel Nederlanders aangedaan. Vooral die met een Marokkaanse afkomst. Omdat veel Marokkaans-Nederlandse voetballers verwant zijn aan slachtoffers van de ramp, heeft de KNVB, in overleg met UEFA, besloten dat er een minuut stilte zal worden gehouden. Dit zal gebeuren voor iedere competitiewedstrijd die aankomend weekend wordt gespeeld. “We gaan het aankomende vrijdag, zaterdag en zondag te doen, wanneer alle clubs weer van start gaan”, aldus Daan Schippers, senior press officer bij KNVB.

Minuut stilte

Bij welke rampen stelt de KNVB die minuut stilte dan in? Volgens Schippers hangt dat af van het maatschappelijk belang in Nederland. “Er is nu eenmaal een hele grote groep met een Marokkaanse achtergrond in ons land. Zo hebben we dat bij Turkije bijvoorbeeld ook gedaan.”

De aardbeving eist voorlopig zijn tol. Volgens het ANP hebben de Marokkaanse autoriteiten het dodental van vrijdagavond al naar boven toe bijgesteld. Zo laat het ministerie van Binnenlandse Zaken weten dat er al zeker 2.497 mensen om het leven zijn gekomen, het geschatte aantal gewonden staat nu op 2.476. Inmiddels heeft de regering van vier landen hulp geaccepteerd. Ook Nederland heeft hulp aangeboden.

Lees ook: Ongeslagen Femke Bol op jacht naar nieuw record

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...