Het succes van Verstappen: dalende kijkcijfers als schaduwzijde

De vele successen van Max Verstappen brengen ook een keerzijde met zich mee: de kijkcijfers van de F1 dalen. De winnaar van de iedere Grand Prix is namelijk vaak al voor de start bekend.

“Je ziet het wel vaker binnen de sport. Als er iemand domineert wordt de spanning minder”, zegt Rick Winkelman, sportjournalist. Na alle blijvende overwinningen van Max Verstappen zien we dat de kijkcijfers in bijvoorbeeld Duitsland met 1/5 minder worden.

Afgelopen seizoen heeft Verstappen 19 van de 22 races gewonnen. Hiermee sleept hij voor de derde keer op een rij de wereldtitel binnen. Een bijzondere prestatie, maar voor velen is de spanning er nu wel af. “Zoiets is onvermijdelijk, dat hoort er nou eenmaal bij. De echte fans zullen altijd wel blijven kijken.”

“Denk aan het cruciale jaar 2021 met de strijd tussen Hamilton en Verstappen, dat zorgde voor een enorme hoos aan kijkers. Max hoeft aan het begin maar twee races te verliezen en de kijkers zullen vanzelf weer toenemen.” Winkelman verwacht dat de andere raceteams Max Verstappen volgend jaar wat meer tegenstand zullen bieden.

Er zal dan ook iets veranderen voor Verstappen in het aankomende seizoen. Zijn eerdere personal trainer, Bradley Scanes is vervangen voor oud-Ferrari trainer, Rupert Manwaring. Winkelman denkt niet dat dit veel invloed zal hebben op zijn prestaties. “Die trainers worden goed opgeleid en opgenomen in het team. Hij zal er niet sneller of langzamer van worden.”

Hoelang Max dit nog vol blijft houden weet hij niet, maar hij weet wel zeker dat Max voor velen nog de favoriet zal blijven volgend jaar. “Iets wat hij meer dan verdiend heeft.”

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...