Spannende wedstrijd tussen Fc Den Bosch en Jong PSV eindigt gelijk: 2-2

Jong PSV speelde vandaag om 20:00 tegen Den Bosch in de Keuken Kampioen Divisie. De wedstrijd werd gespeeld op PSV Campus de Herdgang.

In de eerste 10 minuten is het balbezit voor Jong PSV, toch heeft Fc Den Bosch grotere kansen door verschillende counters. Ook een foutje van Schiks, de keeper van Jong PSV, wordt niet afgestraft. Na 10 minuten komen dan toch de eerste kansen voor Jong PSV maar Nassoh raakt hem net niet goed.

Jong PSV wordt sterker

In de 15e minuut gaat het uitverdedigen mis bij Den Bosch maar wordt de tot nu toe grootste kans niet benut. Het schot van Abed is niet overtuigend genoeg is en de keeper redt. In de 17e minuut weer een goede redding van Hegyi, de keeper van Den Bosch, na een overtuigend schot van Nassoh.

Het begint steeds harder te sneeuwen in Eindhoven. In de 20e minuut komt er dan ook een balwissel, de oranje bal komt in het spel vanwege de sneeuwval, zo is de bal beter zichtbaar.

Den bosch wordt gevaarlijk op de counteraanvallen

Kostorz zet Den Bosch in de 26e minuut op 0-1 voorsprong doormiddel van een 1 op 1 tegen de keeper. De spits maakt zijn 9e goal van dit seizoen.

In de 36e minuut lijkt Jong Psv te scoren maar hij wordt afgefloten. De keeper sprong naar de bal net als Uneken en de bal rolt zo het doel in. Maar de keeper van den Bosch wordt beschermd in zijn doelgebied en de scheids fluit hem af.

Het is rust. Jong Psv heeft het meeste balbezit en de meeste kansen, maar Den Bosch leidt in de rust met 0-1.

Start tweede helft

De wedstrijd wordt weer hervat. In de 51e minuut valt de eerste kaart van de wedstrijd, Ogbaidze krijgt geel voor een te late sliding.

In de 54e minuut scoort Jong psv de 1-1. Jevon Simons schiet hem rustig binnen. Een verdiende treffer na een eerste helft waarin psv sterker was.

Na een mooie aanval van den bosch in de 60e minuut krijgt Kalinauskas een grote kans maar Schiks redt opnieuw.

Ook de counter van Jong PSV na deze aanval werd niet benut. Na een slechte pass van Abed die de bal volledig verkeerd raakt en hij in de handen van de keeper belandt.

Met een strakke lage voorzet van Oppegård scoort Uneken de 2-1 voor Jong Psv in de 67e minuut. Dat is zijn 5e doelpunt van dit seizoen, hij is daarmee topscoorder van Jong Psv.

In de 70e minuut krijgt Tygo Land ook geel. Hij is er bewust van dat hij te laat is en geeft geen commentaar.

Tijd om te wisselen

In de 73e minuut komt er een dubbele wissel bij Den Bosch. Van Grunsven en Kalinauskas worden vervangen door Kotzebeu en Boumassaoudi.

1 minuut na de wissel houdt Schiks voor de tweede keer een 1 op 1 tegen maar nu van de invaller Kotzebeu die net pas in het veld staat.

Schiks, de keeper van psv, wint opnieuw een 1 op 1 duel van Kostorz, de spits van Den Bosch, die ze er normaal gesproken dan wel ingeschoten krijgt.

In de 80e minuut gaat psv ook wisselen, Bars en Jiménez gaan eruit en daarvoor komen  Kwaaitaal en Dams in de plaats. Nog een wissel bij Den Bosch. Ook Ogbaidze verlaat het veld en wordt vervangen door Ikeshita.

De gelijkmaker

In de 86e minuut scoort Den Bosch de 2-2 vanuit een corner en een goede kopbal van Kostorz. De bal wordt van dichtbij in de rechterbovenhoek gekopt.

In de 89e minuut krijgt Kostorz geel voor het verstoren van de keeper tijdens zijn uittrap.

Drie minuten extra tijd doordat het spel weinig stil heeft gelegen. Kostorz probeert in de tweede minuut nog een keer te scoren. Nu in de korte hoek maar deze gaat naast.

In de laatste minuut van de extra tijd komt er nog geel voor Abed na het maken van hands.

Een spannende slotfase met nog een aantal corners voor Den Bosch, maar er wordt niet meer gescoord. Scheidsrechter Van Kommer fluit af en de score blijft 2-2. Jong PSV en Fc Den Bosch gaan beide met maar 1 punt naar huis.