Sterspits Feyenoord onder vuur: Kan Giménez Terugslaan Tegen PSV?

ANP MAURICE VAN STEEN

Santiago Giménez, een van de meest besproken spitsen in de hele wereld, presteert op dinsdag dramatisch tijdens een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen, tegen Atletico Madrid. Met maar 5 balcontacten in de eerste helft én een eigen doelpunt, was hij onzichtbaar in een hele grote wedstrijd. Zondag krijgt hij een extra kans om indruk te maken tegen PSV.

In de Eredivisie schiet hij de ene na de andere bal in de goal, maar op dinsdag avond kopte hij de bal snoeihard in het verkeerde net. Ondanks zijn succes in de Eredivisie roept zijn prestatie in zo’n belangrijke wedstrijd twijfels op over zijn capaciteiten op het hogere niveau.

Aankomende zondag speelt Feyenoord om 12:15 uur  thuis tegen PSV. Dit is wederom een belangrijke test voor Giménez om te kijken of hij kan presteren in de belangrijke wedstrijden. Alle ogen zijn op hem gericht als Feyenoord hoopt op een doorbraak in de ongeslagen reeks van PSV.

De Mexicaanse spits staat in de belangstelling van grote clubs, maar zijn recente tegenvallende optreden werpt de vraag op of hij zich kan handhaven op het internationale toneel. Op sociale media zijn de reacties verschillend. Journalist Sjoerd Mossou, van het algemeen dagblad denkt dat hij nog niet klaar is voor het grote podium: ‘’Wat dat betreft komt de Europa League als geroepen. Het is een passend podium, ook voor oogappel Giménez.’’

Echter, oud-voetballer Wim Kieft, nam het op voor de Feyenoorder. Kieft schrijft in zijn column voor de Telegraaf dat de kritiek flauwekul is. Er lag volgens hem tijdens de wedstrijd te weinig ruimte voor Gimenéz om het verschil te maken.

Of Santiago Giménez tijdens Feyenoord- PSV wel het verschil kan maken, kunt u zondag live volgen via het open kanaal van ESPN.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...