Sterspits Feyenoord onder vuur: Kan Giménez Terugslaan Tegen PSV?

Publicatiedatum:

ANP MAURICE VAN STEEN

Santiago Giménez, een van de meest besproken spitsen in de hele wereld, presteert op dinsdag dramatisch tijdens een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen, tegen Atletico Madrid. Met maar 5 balcontacten in de eerste helft én een eigen doelpunt, was hij onzichtbaar in een hele grote wedstrijd. Zondag krijgt hij een extra kans om indruk te maken tegen PSV.

In de Eredivisie schiet hij de ene na de andere bal in de goal, maar op dinsdag avond kopte hij de bal snoeihard in het verkeerde net. Ondanks zijn succes in de Eredivisie roept zijn prestatie in zo’n belangrijke wedstrijd twijfels op over zijn capaciteiten op het hogere niveau.

Aankomende zondag speelt Feyenoord om 12:15 uur  thuis tegen PSV. Dit is wederom een belangrijke test voor Giménez om te kijken of hij kan presteren in de belangrijke wedstrijden. Alle ogen zijn op hem gericht als Feyenoord hoopt op een doorbraak in de ongeslagen reeks van PSV.

De Mexicaanse spits staat in de belangstelling van grote clubs, maar zijn recente tegenvallende optreden werpt de vraag op of hij zich kan handhaven op het internationale toneel. Op sociale media zijn de reacties verschillend. Journalist Sjoerd Mossou, van het algemeen dagblad denkt dat hij nog niet klaar is voor het grote podium: ‘’Wat dat betreft komt de Europa League als geroepen. Het is een passend podium, ook voor oogappel Giménez.’’

Echter, oud-voetballer Wim Kieft, nam het op voor de Feyenoorder. Kieft schrijft in zijn column voor de Telegraaf dat de kritiek flauwekul is. Er lag volgens hem tijdens de wedstrijd te weinig ruimte voor Gimenéz om het verschil te maken.

Of Santiago Giménez tijdens Feyenoord- PSV wel het verschil kan maken, kunt u zondag live volgen via het open kanaal van ESPN.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...