Vliegende start: Handbalvrouwen beginnen WK met ruime overwinning

De Nederlandse handbalvrouwen zijn het WK sterk begonnen. De ploeg van bondscoach Per Johansson was met 41-26 te sterk voor Argentinië.

In het Deense Fredrikshavn startte de poulefase met de wedstrijd tegen Argentinië. Hoewel de Argentijnen de score openen, weet Nederland snel de aansluitingstreffer te maken. Dione Housheer opent namens de Oranjevrouwen de score. Al snel weet Nederland op voorsprong te komen. Deze weten zij de hele eerste helft vast te houden. Met een stand van 20 tegen 14 gaan zij de rust in.

De tweede helft begint met de bijzondere rentree van Yvette Broch. In 2018 zette ze een punt achter haar interlandloopbaan. Na het uitvallen van Merel Freriks benaderde coach Johansson haar toch om zich bij de WK-selectie aan te sluiten. Al bij het eerste balcontact in haar rentree weet ze te scoren. Ook voor de 18-jarige Loïs van Vliet was het een bijzondere avond. Zij maakte haar debuut én wist twee keer te scoren.

In de tweede helft gaat het hard en weten de Oranjevrouwen hun voorsprong verder uit te bouwen. Al in de 43ste minuut staat het 30 tegen 19. Hoewel de Argentijnse vrouwen nog wat punten weten te maken, blijft Nederland aan de leiding. De wedstrijd eindigt in een ruime overwinning, 41-26.

Een sterk begin waar coach Johansson erg tevreden over is. “Ik kijk met een goed gevoel terug. Het komt dicht bij de ideale openingswedstrijd”, vertelde hij na de wedstrijd aan Viaplay.

Naast Argentinië bestaat de poule van Nederland uit Congo en Tsjechië. Ook zij speelde vandaag hun eerste wedstrijd. Deze eindigde in een 32-22 overwinning voor de Tsjechen. De Nederlandse vrouwen leiden nu de poule en nemen het komende zaterdag op tegen Congo.

Bron foto: ANP/Ronald Hoogendoorn