Zeilster Marit Bouwmeester haalt olympisch ticket binnen

Publicatiedatum:

Argentinië – De Nederlandse zeilster Marit Bouwmeester heeft zich dinsdagavond gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Het is niet meer mogelijk voor haar concurrente, Maxime Jonker, om haar nog in te halen.

Na tien races staat Bouwmeester op de dertiende plaats op de zeilranglijst. Jonker staat op de achtste plaats, maar omdat Bouwmeester op het WK in Scheveningen in 2023 op de vierde plaats stond en er nog maar één race te gaan is, kan Jonker dit resultaat niet meer overtreffen. Er mag per zeilklasse één Nederlander naar de Spelen. Het WK in Scheveningen en het WK in Argentinië telden even zwaar mee voor de Olympische kwalificaties.

Voor Bouwmeester is dit de vierde keer dat zij naar de Spelen gaat. Eerder nam ze deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, Londen en Tokio, waar zij redelijk succesvol was. In Rio behaalde ze Olympisch goud, in Londen zilver en in Tokio brons.

Tegen het ANP zegt Bouwmeester dat zij zeer opgelucht is dat het uiteindelijk toch is gelukt, gezien zij ook een paar tegenslagen heeft gehad, zoals het missen van de medalrace. “Je wil het zelf afdwingen, maar alles zat tegen. Ik kreeg het niet aan de praat. Maxime voer gewoon heel goed en dit waren haar omstandigheden. Maar uiteindelijk kreeg ik het toch nog in mijn schoot geworpen. Heel lekker dat het definitief is nu. Ik ben nu vooral echt heel erg opgelucht.” De Deense Anne-Marie Rindom heeft op het WK in Argentinië de wereldtitel veroverd; zij kan niet meer worden ingehaald in de medalrace.

Bron foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...