Zeilster Marit Bouwmeester haalt olympisch ticket binnen

Argentinië – De Nederlandse zeilster Marit Bouwmeester heeft zich dinsdagavond gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Het is niet meer mogelijk voor haar concurrente, Maxime Jonker, om haar nog in te halen.

Na tien races staat Bouwmeester op de dertiende plaats op de zeilranglijst. Jonker staat op de achtste plaats, maar omdat Bouwmeester op het WK in Scheveningen in 2023 op de vierde plaats stond en er nog maar één race te gaan is, kan Jonker dit resultaat niet meer overtreffen. Er mag per zeilklasse één Nederlander naar de Spelen. Het WK in Scheveningen en het WK in Argentinië telden even zwaar mee voor de Olympische kwalificaties.

Voor Bouwmeester is dit de vierde keer dat zij naar de Spelen gaat. Eerder nam ze deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, Londen en Tokio, waar zij redelijk succesvol was. In Rio behaalde ze Olympisch goud, in Londen zilver en in Tokio brons.

Tegen het ANP zegt Bouwmeester dat zij zeer opgelucht is dat het uiteindelijk toch is gelukt, gezien zij ook een paar tegenslagen heeft gehad, zoals het missen van de medalrace. “Je wil het zelf afdwingen, maar alles zat tegen. Ik kreeg het niet aan de praat. Maxime voer gewoon heel goed en dit waren haar omstandigheden. Maar uiteindelijk kreeg ik het toch nog in mijn schoot geworpen. Heel lekker dat het definitief is nu. Ik ben nu vooral echt heel erg opgelucht.” De Deense Anne-Marie Rindom heeft op het WK in Argentinië de wereldtitel veroverd; zij kan niet meer worden ingehaald in de medalrace.

Bron foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...