GTA 6 belooft nieuwe revolutie in gaming

Publicatiedatum:

Met de zojuist uitgebrachte trailer van GTA 6 staat de hele game-industrie op zijn kop. Tegelijkertijd is het jaar aangekondigd waarin we de release van het spel mogen verwachten.

Voor de meeste jongeren roept het herinneringen op aan het moment waarop ze GTA V in handen hadden en bij de kassa werden geweigerd omdat ouderlijke toestemming nodig was om het spel te kopen. Voor deze doelgroep zal zich dit scenario niet meer voordoen, aangezien dat moment al tien jaar geleden is.

Waarom kan een gametitel als Call of Duty elke twee jaar een nieuwe game uitbrengen, terwijl het voor Rockstar, het bedrijf achter GTA, 10 jaar duurt om met een vervolg te komen? Een cruciale factor hierbij is de verandering van arbeidsomstandigheden. Veranderende wetten hebben geleid tot het vertrek van veel getalenteerde medewerkers en op de designafdeling binnen het bedrijf heeft een herinrichting van de werkomgeving plaatsgevonden. Met zo’n grootschalig project in ontwikkeling is het begrijpelijk dat het aanzienlijke tijd kost om deze reorganisatie in goede banen te leiden.­

Verwachtingen

Volgens de trailer lijkt de aankomende game grafisch gezien de gaming-industrie te overtreffen. Veel waarnemers zijn van mening dat de visuele aspecten volledig voldoen aan de hooggespannen verwachtingen. Daarnaast wordt gemeld dat de map waarin de speler zich zal bevinden naar verluidt 2 tot 5 keer zo groot zal zijn als die van GTA V. Zover we uit de trailer konden opmaken wordt deze ook rijkelijk gevuld met flora en fauna. Deze indrukwekkende omvang speelt zich af in Vice City, een virtuele representatie van Miami City.

Een opmerkelijk element dat veel lof heeft ontvangen, is de introductie van een vrouwelijke protagonist in de trailer. Voor het eerst in de gehele serie zal het verhaal beide geslachten volgen, met zowel een mannelijke als een vrouwelijke hoofdrolspeler. Deze spiegeling in personages belooft een boeiende ervaring voor de spelers.

Lang wachten

Terwijl de langverwachte release van GTA 6 nadert, blijft de gaminggemeenschap in spanning wachten op wat belooft een revolutionaire toevoeging te worden. In de trailer is aangegeven dat de game in 2025 te verwachten is. Het samenkomen van verbeterde graphics, een uitgestrekte speelwereld en een inclusiever verhaal maken hopelijk voor vele het wachten waard!

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...