Nieuwe Zelda-game met Prinses Zelda in de spotlight

Nintendo heeft aangekondigd dat er een nieuwe Zelda-game aankomt: The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom. Dit is de eerste keer dat het personage Zelda haar eigen game krijgt. Het spel zal op 26 september uitkomen voor de Nintendo Switch-console. “Er is eigenlijk niemand die dit zag aankomen, zeker niet op zo’n korte termijn,” vertelt Sjoerd Joosen, Zelda-kenner.

De iconische videogamefranchise van Nintendo, The Legend of Zelda, begon in 1986. De serie volgt meestal de avonturen van Link, een moedige avonturier. Hij beschermt prinses Zelda en de wereld tegen bedreigingen. De game-reeks staat bekend om zijn meeslepende verhalen en open werelden. De serie wordt geroemd voor het helpen vormen van “open wereld” games. Dit zijn videogames waarin spelers vrij kunnen rondlopen en de spelwereld op hun eigen tempo kunnen verkennen met interactieve omgevingen en diverse activiteiten. Een idee dat later werd overgenomen door spellen zoals Grand Theft Auto en de Elder Scrolls-franchise.

Tijdens een webcast deed Eiji Aonuma, de producer van de Zelda-serie, enkele aankondigingen. Het nieuwe spel kwam voor fans als een verrassing, omdat de gameplay en het verhaal anders zijn dan ze gewend zijn.

In het nieuwe spel bestuur je het personage Zelda, in plaats van Link. Joosen legt uit dat dit in principe de eerste keer is dat Zelda zelf de hoofdrol speelt. “Er wordt afgeweken van de standaardformule die al meer dan 35 jaar centraal staat in deze reeks.” De prinses zal Link moeten redden en gebruikt de ‘Triforce of Wisdom’, een soort toverstaf, om kopieën te maken van objecten. Dit in plaats van het gebruikelijke zwaard en schild van Link. De game toont ook soortgelijke cartoon-achtige graphics, vergelijkbaar met Link’s Awakening uit 2019, in plaats van de realistische stijl van Tears of the Kingdom van vorig jaar.

Op sociale media zijn de reacties op de aankondiging voornamelijk positief. De Zelda-kenner vertelt: “Nu wordt er een frisse blik gegooid op de franchise waar wij al jarenlang fan van zijn. Echter, zijn er ook een aantal oudere fans die bang zijn voor deze nieuwe richting.” Dit kan komen doordat de manier van games die ze gewend zijn, steeds meer lijkt te verdwijnen. Enthousiast voegt Joosen toe: “Er zijn enorm veel verschillende manieren om dingen aan te pakken waarbij momenteel het enige limiet jouw eigen creativiteit lijkt.”

Wil je meer artikelen van de Nieuwsmakers lezen? Klik hier om al de artikelen terug te lezen en volg ons ook op Instagram!  

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...