Gemeenteraad Den Bosch besluit over verbouwing Huis73

Publicatiedatum:

Den Bosch – De gemeenteraad besloot dinsdagavond over de verbouwing van de bibliotheek & cultureel centrum Huis73 in ’s-Hertogenbosch. Volgens wethouder Mike van der Geld is het aan ‘hoognodig onderhoud’ toe en moet verduurzaamd worden.

Voorbereiding

In 2021 besloot de gemeente Den Bosch over het beschikbaar stellen van een voorbereidingskrediet voor het uitwerken van de plannen & ontwerpen voor de verbouwing. Hier kwam een compleet architectonisch ontwerp uit dat destijds samen met een bijbehorend Programma van Eisen voorgelegd is aan de gemeenteraad.

's-Hertogenbosch ajax Amsterdam Binnenland Breda buitenland cultuur Economie Eindhoven Eredivisie Extinction Rebellion Fontys formatie Gaza Geert Wilders Israël jongeren journalistiek Kabinet klimaat Kunst & cultuur Kunst en cultuur media muziek nederland Nieuwsmakers onderwijs Oorlog Palestina Politie politiek prinsjesdag PSV PVV Rechtbank sport Stemmen studenten Tilburg tweede kamer Tweede Kamerverkiezingen utrecht verkiezingen voetbal waakhonden

Tijdens de raadsvergadering in Den Bosch op 9 mei werd akkoord gegaan met het ruim 30 miljoen kostende bouwplan aan Huis73. Uiteindelijk stemde vier leden tegen en 32 voor. Tijdens het bespreken van het raadsvoorstel gaven verschillende laadsleden aan wat zij van de uitbreiding vonden. Zo zei Joep Gersjes (VOOR Den Bosch): “Ik kom zelf vaker in de bibliotheek, een geliefde plek.’’ Ook de Freek van Genugten (CDA) merkte op: “Ik ben voor de motie, deze plek verdient deze uitgave.’’

Huis73

Huis73 bestaat uit meerdere gebouwen, wordt met 1000m2 uitgebreid en moet een stad in één stad worden. Hierbij komt een open binnenplaats en wordt het pand verduurzaamd met onder andere groenvoorzieningen. “Het bouwproject is geen vastgesteld pad voor de komende vier jaar waar we geen stap van kunnen afwijken. Het is een richting waarin Huis73 wil groeien. Het hoopvolle perspectief is dat we vanaf 2022/2023 een hernieuwd gebouw kunnen gebruiken’’, aldus de plannen in de MEERJARENVISIE HUIS73.
In totaal zou dit bouwplan een forse 31,7 miljoen gaan kosten. Met de bouw van het nieuwe theater aan de Parade, met een prijskaartje van 70 miljoen, zijn dit nu twee miljoenprojecten die de gemeente ’s-Hertogenbosch bezighouden.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...