Tweede editie Dag van de Persvrijheid: veel aandacht voor Israël-Palestina

Fontys Journalistiek vierde vandaag de Dag van de Persvrijheid. Dit jaar is het georganiseerd door FJ-BREED.  De hele dag door was er een druk programma met verschillende drukbezochte gastcolleges en workshops. Met als afsluiting een spoken word van bekende acteur en spoken word artist Omar Dahmari.

Vorig jaar was de eerste editie van deze dag. Na het succes besloot FJ-BREED de tweede editie te organiseren. De focus werd vooral gelegd op Israël-Palestina, want dit is op dit moment een groot onderwerp op het gebied van persvrijheid. Maar er kwamen ook andere onderwerpen aan bod, want de organisatoren vonden het belangrijk dat persvrijheid van meerdere kanten werd belicht.

Zo kwam politiewoordvoerder Sven Strijbosch spreken over hoe hij omgaat met journalisten en het niet mogen delen van informatie. Verder was er een college van journalist en historicus Tineke Bennema over de historische context van de oorlog in Israël en Palestina. Ook was er een workshop spoken word van Omar Dahmari, waarbij twee studenten bij de afsluiting hun eigen stuk lieten horen.

Verdere activiteiten

Verder zijn er documentaires als ‘While we Watched’ en ‘The Price of Truth’ getoond en was er een escaperoom. Hier ‘voelden’ de deelnemers het belang van persvrijheid. Letterlijk en figuurlijk werden deuren gesloten. Het snelste team deed 53 minuten over de escaperoom.

Geslaagde tweede editie

De organisatoren zijn tevreden over de dag.  “Alle workshops zaten vol en er werden veel vragen gesteld door de studenten”, vertelt medeorganisator Hannah Kristalijn. Er waren 170 aanmeldingen, maar vaak zaten de lokalen veel voller. Naar het college over de geschiedenis van Israël en Palestina kwamen de meeste studenten. Kristalijn: “Dit vertelt ons dat hier de meeste belangstelling voor is en dat mensen over dit onderwerp kennis missen.”

De tweede editie is nu afgerond. De organisatie hoopt volgend jaar de derde editie te realiseren.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...