Moeten gemeentes nog wel evenementenvergunningen verlenen aan festivals?

0
242
@Pexels

80 procent van de bezoekers van een festival staat onder invloed van drugs. Dat meldde de politie in een overheidsdocument over de veiligheid rondom festivals, aldus het Brabants Dagblad.

De verantwoordelijkheid over het goed verlopen van de festivals ligt bij de festival eigenaren, volgens de gemeente Tilburg. “Stel dat er wat fout gaat, worden de festival eigenaren er zeker op aangesproken”, meldt de gemeente Tilburg. Ook vertellen ze dat de organisatoren van Decibel waarschijnlijk aangesproken zijn door de gemeente Hilvarenbeek. Ook benoemt de gemeente Tilburg het gedoogbeleid, wat inhoudt dat als mensen worden gepakt met één pil deze wordt afgepakt, maar dat deze mensen niet in de problemen komen. Blijkbaar lukt het dus vaak wel om drugs mee naar binnen te smokkelen.

Ook vroegen wij aan de gemeente Oisterwijk of ze op de hoogte waren en wat ze vonden van het vele drugsgebruik op festivals, hun reactie was: “ Ja, wij zijn op de hoogte. Het percentage is altijd te hoog.”

De gemeente Oisterwijk meldt het volgende op de vraag of er vraagtekens zijn bij het verlenen van een evenementen vergunning: “De gemeente neemt in de vergunning voorwaarden op met betrekking tot toezicht op en handhaving van bezit en gebruik van niet toegestane middelen”. Zij staan er dus hetzelfde in als de gemeente Tilburg.

“het percentage is altijd te hoog”

Gemeente Oisterwijk