Ontruiming middelbare scholen in Oss na valse bommelding

Publicatiedatum:

Zes middelbare scholen van Het Hooghuis Oss zijn ontruimd na een bommelding. De leerlingen zijn naar huis gestuurd en de school blijft de rest van de dag gesloten. De melding bleek vals te zijn meldt de politie.

“We hebben gesproken met degene die de melding heeft gedaan, daaruit blijkt dat het gaat om een valse melding”, meldt de politie op X, het voormalige Twitter. Wie de melding heeft gedaan is nog onduidelijk. De politie was aanwezig op twee locaties om onderzoek te doen. “Dergelijke meldingen nemen we altijd uiterst serieus.”, aldus de politie.

Vijf middelbare scholen van Het Hooghuis in Oss en één in Heesch zijn vanochtend ontruimd na de bommelding. Op de site van het Hooghuis staat: “In verband met een mogelijke calamiteit zijn alle locaties van Het Hooghuis ontruimd. Alle locaties blijven vandaag gesloten en de leerlingen zijn lesvrij.” De leerlingen blijven de rest van de dag dus nog thuis.

Vanochtend kwam ook naar buiten dat 27 scholen in Brussel en Waals-Brabant hun deuren moesten sluiten na een bommelding. De politie doet ook daar onderzoek. Of de meldingen iets met elkaar te maken hebben is niet duidelijk.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...