Opvallend! Deze oliebollenkraam is op 31 december dicht

Publicatiedatum:

In Katwijk en omstreken oliebollen eten op 31 december? Dat kan wel, maar dan moet je die oliebollen wel al in huis hebben. Verse oliebollen hoef je niet te verwachten, want de oliebollenkraam is namelijk dicht op zondag.

‘Het is een standplaats en hiervoor geldt de Winkeltijdenwet. Daarin staat dat het verboden is om op zondag open te zijn. In Katwijk kennen wij geen koopzondagen.’ zo laat woordvoerder Anne-Marie van der Bent van de gemeente Katwijk weten. Niet iedereen is het eens met het besluit. Oliebollenliefhebber Zoë heeft een brief gestuurd naar de gemeente met de oproep om het besluit te veranderen.

natuurlijk lopen wij wat inkomsten mis, maar dat weten we al jaren.’

Oliebollenkraam Melle de Vries

Ook is er een petitie gestart om de oliebollenkraam in Rijsburg gewoon oliebollen te laten verkopen op oudjaarsdag. De petitie is inmiddels meer dan tweeduizend keer ondertekend. ‘Wat heerlijk om op deze manier te vernemen dat jullie ook graag verse oliebollen kopen op Oudejaarsdag, ook als die op zondag valt’, zo valt er te lezen op petitie.nl.

‘Zij respecteren ons besluit.’
Ondanks een petitie vanuit inwoners van Katwijk staat het besluit alvast, zegt de gemeente. Ook pogingen in de gemeenteraad waren niet succesvol. ‘De burgemeester heeft contact gehad met de initiatiefnemer en uitgelegd waarom de oliebollenkraam dicht moet blijven. Ook heeft de gemeente goed contact met de oliebollenkraam, zij respecteren ons besluit.’

Voor Oliebollenkraam Melle de Vries is het ook niet anders dan dat het normaal is als oud jaar op zondag valt: ‘We komen al bijna honderd jaar hier op het dorp in Rijnsburg, dus wij weten ook niet beter dan dat wij op zondag gesloten zijn.’ Ook bevestigt de oliebollenkraam het besluit te respecteren. ‘Mocht de gemeente anders besluiten, dan zijn wij met oud en nieuw op zondag open. En natuurlijk lopen wij wat inkomsten mis, maar dat weten we al jaren.’

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...