Petitie ‘’Joost Klein moet naar het Eurovision 2024’’ al ruim 10.000 keer getekend.

‘’De petitie waarin 3FM oproept om Joost naar het Songfestival te sturen, heeft inmiddels al ruim tienduizend handtekeningen. De Friese muzikant heeft zich, met 400 anderen, aangemeld voor de selectie van het Eurovisie Songfestival. Medio december beslist de vernieuwde commissie wie Nederland gaat vertegenwoordigen. 

Nadat Joost eind juli een TikTok uploadt over zijn droom om op het Eurovisie te staan, breekt het internet. Deze is ruim 1 miljoen keer bekeken. Radiozender 3FM is een petitie gestart om hem daadwerkelijk daar te krijgen. Het is volgens Songfestival-deskundige Katja Zwart voor het eerst dat er zo’n hype op het internet rondom een Nederlandse kandidaat is. ‘’Maar deze hype zou geen invloed moeten hebben op de commissie. Ik zou het wel heel gaaf vinden als de petitie werkt.’’

Muzikanten zijn vrij om zichzelf of hun eigen nummer in te schrijven voor de selectieronde. De teller staat nu op ruim 400 aanmeldingen en de inschrijving sluit 30 september. Daarna gaat de commissie aan de slag en medio december weten we of Joost ook daadwerkelijk Nederland gaat vertegenwoordigen. 

Hoe de vertegenwoordiger van Nederland dit jaar gekozen zal worden, is nog een raadsel. Katja vertelt: ‘Hier is weinig over bekend, weinig mensen hebben hier dus ook echt inzicht in.’ Wel wordt er dit jaar naar elke aanmelding geluisterd, dus óók die van Joost. 

Die commissie ziet er dit jaar wel iets anders uit. Zangeres Jacqueline Govaert en zanger Jaap Reesema vervangen Jan Smit en AVROTROS-voorzitter Eric van Stade. Dit naar aanleiding van het debacle van Dion & Mia vorig jaar.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55