Station Tilburg voor twee weken dicht: studenten maken zich zorgen

Van 28 april tot en met 13 mei rijden er geen treinen van, naar en via Tilburg. Hoewel de NS voor vervangend vervoer zorgt, loopt de reistijd voor studenten toch enorm op. Ondanks de overlast passen scholen hun roosters niet aan. Ook Fontys Journalistiek is dit niet van plan. Studenten zitten met de handen in het haar.

Door de vertraging vrezen studenten dat ze veel gaan missen. “Het is de eerste week van ons nieuwe blok, dus iedereen loopt meteen achter,’’ vertelt Noor, tweedejaarsstudent. Ook Zina deelt deze zorgen. “Het is echt een belangrijke week, waarin eigenlijk alles voor de komende periode wordt uitgelegd. Ik wil er dus wel graag bij zijn.’’ Voor studenten die buiten Tilburg wonen loopt de extra reistijd al gauw op tot een uur. Vooral scholieren die ver moeten reizen wachten in spanning af. Zo ook Daniël. “Ik doe er nu anderhalf uur over op om school te komen. Als ik er met deze omleiding om negen uur moet zijn, is dat niet te doen.” Naast studenten hebben ook docenten last van de werkzaamheden. “Ik ga altijd met de trein, maar moet nu met de auto” aldus Taco, docent Fontys Journalistiek.

Michel Goebbels, Manager Bedrijfsvoering bij Fontys Journalistiek, heeft begrip voor de problemen die studenten ervaren. Toch staat hij achter het besluit om het rooster niet verder aan te passen. “Zonder tegenbericht van de roosteraar gaan alle onderwijs activiteiten ongewijzigd door.”

Uitgelichte foto: Sanne Noijen

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...