Varkenshouderij Kuusj krabbelt weer op na verwoestende brand

Publicatiedatum:

Het begin is gemaakt voor varkenshouderij Kuusj in het Limburgse Mechelen. Drie weken geleden brak er een verwoestende brand uit in hun stal. 80 varkens kwamen om bij de brand, alleen varken Teddy overleefde de vuurzee. Een inzamelingsactie voor de eigenaren heeft bijna 50.000 euro opgeleverd.

Begin januari waren de eigenaren Amy Heuts en Joshua van Wersch in hun stal aanwezig toen er brand uitbrak. Het hooi in de stal vatte vlam en al snel verspreidde het vuur zich. De hele stal werd in de as gelegd.

Eerder gingen we al langs bij de eigenaren. De verslagenheid was destijds groot na de brand:

Plannen
Vier weken later wordt er langzaam gekeken naar de toekomst. “Maar er is nog een hele periode nodig om dit te verwerken”, vertelt Amy Heuts. Er wordt op hun locatie een tijdelijke noodhuisvesting gebouwd voor varken Teddy. “Daar zijn we nog mee bezig en dat is nog niet helemaal af. Er zijn nu nog geen verdere plannen.”

Varken Teddy heeft nog brandwanden. “Die beginnen nu allemaal te trekken. Dat heeft nog herstel nog van weken tot maanden. Het is nog onzeker hoe het verder gaat”, vertelt de eigenaresse.

Dankbaar
De crowdfundingsactie die vrienden van de eigenaren hebben opgezet, heeft bijna de grens 50.000 euro bereikt. Het geld is bedoeld voor een herstart van het bedrijf. “Daar zijn we ontzettend dankbaar voor”, zegt Heuts.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...