Veel enthousiasme rondom terugkeer oude Fortnite map

Op vrijdag 3 november, komt de originele Fortnite map terug in het spel. Epic heeft dit bevestigd wat tot veel vreugde zorgde onder de Fortnite community. Met name de Fortnite spelers die vanaf het begin het spel speelden kunnen hun geluk niet op.

De terugkerende map is niet voor altijd. In december staat het nieuwe seizoen van Fortnite gepland waarna er een nieuwe map zal verschijnen. Voor veel Fortnite spelers brengt dit een nostalgisch gevoel. Zo ook voor Niels Mutsaers, een 21 jarige gamer die in het verleden veel Fortnite heeft gespeeld. Hij kijkt uit naar vrijdag en warmt zijn vingers alvast op voor een gameweekend. “Ik ga dit weekend zeker veel spelen. De map waar het allemaal mee begon, is terug. De laatste tijd was het spel niet meer zo mijn ding vanwege de map en de nieuwe wapens dus dit komt precies op het juiste moment”, aldus Niels.  Hij denkt niet dat hij de enige zal zijn voor wie dit speciaal is. Hij heeft van meerdere mensen in zijn omgeving gehoord dat ze het spel weer gaan spelen. “Zeker ga ik met vrienden het spel weer spelen net als vroeger. Dat zal erg speciaal worden”.

Niet voor elke generatie betekent de oude map een herinnering naar het verleden. Er zijn veel jonge gamers die de oude map zelf nooit hebben meegemaakt. Voor hen is dit moment dus veel minder speciaal. Het zal de eerste keer zijn dat ze deze map gaan spelen. De wapens zullen ook nieuw zijn voor de jongere generatie. Voor Dex van der Staak, een 13-jarig jonge gamer, is het ook een nieuwe beleving. Hij heeft de map die nu gaat komen alleen voorbij zien komen op YouTube en kijkt ernaar uit om deze map zelf te gaan spelen. “Toen het spel uitkwam had ik nog geen Playstation, omdat dat nog niet mocht van mijn moeder. Nu heb ik er wel een. Ik ben heel blij dat de eerste map ooit terugkomt. Zo kan ik alsnog spelen wat ik eerst al op YouTube heb gezien”, aldus Dex.

Het zal dus voor beide generaties een speciaal moment worden. Op vele social media kanalen zoals TikTok en Instagram worden de spelers van Fortnite al warm gemaakt. Met video’s van de oude map laten ze zien hoe het eruit komt te zien. Verschillende Fortnite groepen op Facebook kondigen ook groots de terugkomst van de oude map aan.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:24:55

Jongeren in Kenia protesteren op straat tegen nieuwe belastingregels

In Kenia gaan jongeren massaal de straat op om...

Japan wil prijzen verhogen voor toeristen om overlast tegen te gaan

De klachten over drukte en ongepast gedrag nemen toe...