Taakstraf en voorwaardelijke rijontzegging voldoende voor man die Tilburgse fietser doodreed 

Publicatiedatum:

TILBURG – De Amstelveense man die op 16 juni 2022 een Tilburgse fietser doodreed, krijgt een taakstraf van honderd uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 2 jaar. Die straf is op 12 december uitgesproken in de rechtbank in Breda. 

De man reed op de desbetreffende dag op de Ringbaan-Noord in Tilburg. Het slachtoffer fietste op de Waalstraat en wilde oversteken om verder te fietsen over de Ringbaan. Hij zou voorrang moeten verlenen op deze weg, aangezien hij haaientanden had. Dit heeft het slachtoffer niet gedaan. De bestuurder van de auto reed met een snelheid van tussen de 88 en 95 kilometer per uur op een weg waar 50 kilometer per uur was toegestaan. Beide partijen hebben elkaar niet gezien en raakten elkaar vervolgens. De fietser overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. 

De straf voor de man valt mee. Dat komt omdat er een goed gesprek is geweest tussen de veroordeelde en de nabestaanden. Ook wordt de verdachte niet veroordeeld voor doodslag maar voor Artikel 6 van de Wegenverkeerswet (gevaar of hinder veroorzaken op de weg). Dit omdat het slachtoffer ook een fout begaat: namelijk het niet verlenen van voorrang. Dit alles zorgt ervoor dat de straf milder dan normaal in dit soort zaken is. 

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...