Winteropvang in Tilburg ook dit jaar weer open. ”De verwachting is dat we binnenkort vol zitten.’’

Publicatiedatum:

Ook dit jaar opent de gemeente Tilburg, in samenwerking met Traverse (een bedrijf dat mensen die dakloos zijn of dakloos dreigen te raken helpt), deze winter een tijdelijke opvang voor inwoners die dak- en thuisloos zijn op het NOAD-terrein. “Bij ons kunnen dak- en thuislozen van 14 november tot minimaal 1 april verblijven in de avond en ochtend en krijgen zij eten, drinken, een douche en een bed aangeboden,” vertelt Marloes van Drunen, besturingsadviseur bij Traverse.

Groei?
Of er dit jaar meer aanvragen zijn, durft Marloes nog niet te zeggen. “Ik kan nu nog niet zeggen of er meer mensen zijn dan vorig jaar, omdat we natuurlijk over de hele periode meten. De verwachting is wel dat we op een gegeven moment helemaal vol zitten, dat hangt ook van de weersomstandigheden af. Je ziet nu wel dat naarmate het kouder wordt, steeds meer mensen ons weten te vinden en dat de informatie dat we open zijn ook verder verspreid wordt, ook onder mensen die geen Nederlands spreken.”

Toegang

Je hebt als dak- en thuisloze niet echt een vergunning of iets dergelijks nodig, zegt Marloes. “Je mag gewoon komen, want als dakloze heb je natuurlijk niets om aan te tonen en je komt er ook niet voor je plezier. Wat wel belangrijk is, is dat je uit de regio komt. Het is namelijk niet de bedoeling dat er mensen vanuit heel Nederland komen. Dit is niet omdat we het hen niet gunnen, maar we proberen de mensen te helpen op de plek waar ze dakloos zijn geraakt. Bewijs heb je daar niet altijd voor, maar daar vertrouwen we dan op, en dat werkt tot nu toe prima.” Vertelt Marloes.

Voorzieningen

De inzittenden worden goed behandeld, er is ook altijd iemand van Traverse aanwezig. Ook krijgen ze zowel ’s avonds als ’s ochtends eten. “Er zijn ook douches en toiletten beschikbaar, en ’s avonds wordt er ook soep geserveerd. In de ochtend staat er koffie en thee klaar, samen met ontbijt en fruit. In de middag moeten de mensen weer de straat op, en dan is er niemand aanwezig.” Aldus van Drunen

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...