Van slagveld tot vuurwerkvrije zones

0
140
ANP/Bart Meesters

Komende jaarwisseling probeert gemeente Maasdriel de overlast in Hedel te beperken. Dit doen ze met een campagne: Hou Hél Heel. Hiermee hopen ze jongeren aan te sporen om oud en nieuw een veilig feest voor iedereen te maken.

In het dorpje Hedel, oftewel Hél is er jaarlijks sprake van een gevaarlijke situatie rond oud en nieuw. De campagne is opgezet vanwege de grote onrust tijdens de jaarwisseling. Zo is de schade van afgelopen jaarwisseling opgelopen tot 31.500 euro. In Hedel worden jaarlijks auto’s op de markt in de brand gezet. Niet alleen het open vuur, maar ook de knallen zorgen voor overlast. Als oplossing wordt  het winkelcentrum in Hedel dit jaar ook een vuurwerkvrije zone om de kwelling daar te verminderen.

Om komende jaarwisseling beter te laten verlopen wil gemeente Maasdriel met de campagne de inwoners bereiken. Zo plaatsen ze cameramasten en geeft bureau Halt voorlichtingen op scholen. De camera’s worden dit jaar op masten gezet omdat die vorig jaar massaal vernield werden.

De gemeente zegt dit plan opgezet te hebben omdat de overlast vooral in Hedel erg groot is. “Het idee achter de campagne, is dat het voor en door de inwoners is. We gaan met de inwoners in gesprek en laten ze meedenken over de jaarwisseling. Hierbij leggen we de nadruk op het positieve.” aldus gemeente Maasdriel.

De gemeente heeft zich voorbereid met verwachtingen tot een veilig en feestelijk verloop van de jaarwisseling.