Rotterdamse hotels bereiden zich voor op komst voetbalsupporters: ‘We halen de plantenbakken en fietsen altijd naar binnen’

Publicatiedatum:

ROTTERDAM – Na ruim vijf jaar afwezigheid is Feyenoord terug in de groepsfase van de UEFA Champions League. Naast veel plezier voor de Feyenoorders, levert dit ook het nodige op voor de stad Rotterdam. Uitsupporters uit verschillende landen reizen af richting Rotterdam om hun voetbalteam steun te bieden, ditmaal ook de oude bekende uit Rome. Wat doen Rotterdamse hotels om zich voor te bereiden op deze supporters?

Net als vorig jaar, treft Feyenoord de club SS Lazio uit midden Italië, ditmaal in de groepsfase van de UEFA Champions League. De Feyenoordsupporters waren vorig jaar niet welkom in Rome naar aanleiding van de rellen en vernielingen die daar acht jaar geleden plaatsvonden. Volgens RTL Nieuws werd er toen voor 1,5 miljoen euro aan schade toegemaakt aan De Eeuwige Stad. Ondanks het verbod reisden er tóch aanhang van de club uit Rotterdam naar Rome. 

Rellen in Rome

In 2015 stuitte Feyenoord tegen AS Roma in de UEFA Europa League. Dit liep toen volledig uit de hand. De Nederlandse fans kwamen hierbij namelijk in aanraking met de politie. De bekende en al vier eeuwen oude Barcaccia-fontein werd vernield. Volgens NOS brachten de Feyenoorders ook schade aan bussen aan en sloten tientallen winkels in Rome hun deuren uit angst. Bij het bezoek aan de stad Rome voor het duel tegen SS Lazio vorig jaar, was de spanning meer dan voelbaar. Stickers met de kreet ‘Odio Rotterdam’, wat betekent ‘Ik haat Rotterdam’, zijn toen op de lantaarnpalen geplakt en met graffiti op de muren gespoten.

Voorbereidingen Rotterdam 

Nu Feyenoord weer een club uit Rome op bezoek krijgt, bereiden ook hoteleigenaren in Rotterdam zich voor. Hotel The James in Rotterdam treft vaak voorzorgmaatregelen. “Bij bijvoorbeeld de huldiging van Feyenoord hebben wij een bewaker voor ons hotel ingehuurd”, vertelt Hotel The James, wie over het algemeen toch goede ervaringen heeft met voetbalsupporters. “Wij hebben op zich weinig tot geen last van voetbalsupporters, maar bereiden ons wel voor. Ondanks dat het over het algemeen altijd vrij goed gaat, doen we wel een aantal dingen. We halen de plantenbakken naar binnen en huren een bewaker voor ons hotel in. Ook de fietsen worden naar binnengehaald.” Op 25 september zal Rotterdam de toeschouwers uit Italië ontvangen en zal de wedstrijd in De Kuip worden afgewerkt. 

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...