Adresgegevens politieagenten beland bij bedreiger door rechtbank

Publicatiedatum:

De adresgegevens van acht agenten zijn in de handen beland van de persoon die vorig jaar tegenover hen in de rechtbank stond. Deze man is door de rechtbank veroordeeld voor zes maanden gevangenis, omdat hij de agenten heeft bedreigd met de dood.

“Het gaat niet goed met de aangeefsters”, vertelt de advocaat-generaal in het hoger beroep van de zaak – Rafaël N. De advocaat-generaal verwijst hiermee naar de acht agenten, een officier en een raadslid die vorig jaar een dreigmail ontvingen van N. “Zij voelen zich erg onrustig, omdat hun adressen nu bekend zijn bij hun bedreiger”.

Fout van rechtbank

De adressen van deze slachtoffers zijn door een fout van de rechtbank bij de verdachte beland. De adresgegevens staan opgesomd in brieven van het Openbaar Ministerie. Deze brieven zijn in het portaal van de bedreiger beland, waardoor hij deze gegevens dus ook kon inzien.

Begin 2021 is er volgens de voorzitter zijn de anonimiseringsrichtlijnen aangepast, wat dit soort situaties onmogelijk maakt. “Sinds begin dit jaar is dat ook doorgevoerd in onze dossiers”, verklaart zij. Omdat deze zaak al speelt sinds 2022, zou dit het moeten verklaren volgens de voorzitter. “Het blijft mensenwerk. Soms gaat het mis”, concludeert zij.

Geen vrees voor N.

Toch hoeven de slachtoffers niet bang te zijn, volgens de advocaat van Rafael N. “Er is geen vrees nodig voor hem”. In het hoger beroep probeert zijn advocaat te bewijzen dat N. niks met deze zaak te maken heeft.

Begin 2022 zijn er dreigmails verstuurd met teksten als “Ik schiet een kogel door je kop”. Deze mail zou afkomstig zijn van het emailadres van de vader van N.. Hoewel het volgens de rechtbank in Den Bosch aannemelijk is dat deze afkomstig zijn van N., is de verdediging het hier niet mee eens. Volgens hen zit politie en justitie al vanaf het begin in een tunnelvisie en is vader de afzender van de mail.

Uitspraak in deze zaak zal gedaan worden op 8 november.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...