Voortvluchtige Bretly D. aangehouden in Amsterdam

Publicatiedatum:

De 24e jarige Bretly D. is woensdagochtend aangehouden in een hotel in Amsterdam, meldt de politie. Na een dagenlange klopjacht naar de man zonder vaste woon- en verblijfplaats, kwam de gouden tip rond 08:00 uur binnen. Een kwartier later werd D. opgepakt.

Bretly was geen gast bij het Multatuli hotel, maar kwam met een smoes binnenlopen. Minuten daarna werd hij aangehouden. Vrijdag wordt D. voorgeleid aan de rechter-commissaris. Tot die tijd zit hij vast in Amsterdam en mag hij alleen contact hebben met zijn advocaat.

De politie ontving de afgelopen dagen honderden tips over Bretly. Vele tips wezen in de  richting Amsterdam. Maandag werd er door het Openbaar Ministerie een beloning uitgeloofd van 25.000 euro voor de tip die zou leiden tot zijn aanhouding. 

Zaterdag werd de volledige naam en een foto van de verdachte gepubliceerd. Dinsdag werden er beelden gedeeld bij Opsporing Verzocht, waarop hij rokend op een station in Amsterdam te zien is. 

Slachtoffers

D. wordt verdacht van het doden van een 60-jarige Rotterdammer en van een steekincident in Zutphen eerder deze maand. Met beide slachtoffers had D. eerst persoonlijk contact, later werd hij gewelddadig. 

Eerder werd bekend dat D. in 2014 in Den Haag een man had neergestoken, met wie hij kort daarvoor seksuele interactie heeft gehad. In 2015 misdroeg hij zich in de inrichting waarin hij verbleef. 

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...