Ondernemers in Maastricht getroffen door wateroverlast: “Ik was er sprakeloos van”

Publicatiedatum:

In Limburg is dinsdagavond in een korte tijd veel regen gevallen. Dat zorgde voor wateroverlast in Maastricht. Veel scholen en winkeliers zijn getroffen door het water. Zo ook de Primera in winkelcentrum de Brusselse Poort.

“Ik werk al 23 jaar bij de Primera, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik was er sprakeloos van”, vertelt medewerkster Jacqueline Maijenburg. Dinsdagavond kreeg ze een appje van haar baas Paul Vossen: ‘Iedereen die in de buurt woont nu met een trekker naar de winkel komen.’ In het zuiden van Limburg was in ruim een uur 20-50mm regen gevallen, meldt Weeronline. Normaal valt er in Limburg 60-70mm in heel september. De Primera in Brussel kwam hierdoor blank te staan. “Er lag zeker 5 tot 10 cm water”, verteld Jacqueline. “Toen ik binnen kwam, gleed ik eerst nog met mijn emmer en dweil uit. Ik had niet in de gaten dat er zo veel water stond. Ik dacht: ‘Hoe gaan we hier aan beginnen?’ Met de trekkers was het echt niet te doen.”

Wateroverlast

Niet alleen winkeliers zijn getroffen door het water. Ook het Sint Maartenscollege in Maastricht is woensdag gesloten in verband met schade door wateroverlast. “De lokalen op de begane grond stonden vol water. We zijn nu bezig met het maken van een inventarisering van de schade. We gaan er vanuit dat we morgen gewoon weer open kunnen”, laat het Sint Maartenscollege weten.

Schade

Andere winkels in winkelcentrum de Brusselse Poort in Maastricht stonden ook onder water. “Gelukkig is er veel saamhorigheid in de Brusselse Poort en heeft iedereen elkaar geholpen. Het water in de winkel is uiteindelijk weggehaald met waterstofzuigers. Hoe het water binnen is gekomen weten we nog niet. Andere keren hebben we geen last gehad van het water.”

Hoeveel schade de Primera heeft opgelopen, is ook nog niet duidelijk. “We weten niet hoe de vloer hierop gaat reageren en het vocht in de muur. We zijn al heel blij dat we de klanten vandaag gewoon weer van dienst kunnen zijn. Daar hebben we gisteren hard voor gewerkt.”

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...