Giel Beelen begint een nieuw radioavontuur, maar dit keer achter de schermen

0
128
AMSTERDAM - Giel Beelen op de rode loper, voorafgaand aan de premiere van de Videoland-documentaireserie over rockband Kane (A Story Recorded). In de reeks wordt aan de hand van priveopnames, interviews en archiefbeelden het verhaal verteld van de Haagse groep. ANP LEVIN DEN BOER

Giel Beelen is benoemd tot creative director van de nieuwe radiozender Radio4All. De zender moet een platform worden waar in principe iedereen een radioprogramma kan maken. 

Radio4All is de tijdelijke naam voor het nieuwe radiostation, maar de naam weerspiegelt wel het doel van de zender. Iedereen met een vernieuwend, creatief of innovatief idee is welkom om zijn eigen radioprogramma te maken. ‘’Je moet het zien als een festival waar je van tevoren de timetable checkt, om vervolgens zelf te kiezen welke tent je binnen loopt’’, aldus Giel Beelen.

De nieuwe zenderbaas is ook zelf bezig met het benaderen van merken, podcasts, magazines en websites. Hij geeft aan dat het handig zou zijn als mensen al een following hebben, maar dat het geen vereiste is. ‘‘Als je een goed idee hebt dan ben je zelfs met 0 volgers welkom.’’

Hij geeft toe dat het succes van Radio4All niet gegarandeerd is. ‘’Mensen worden fan van een programma, niet van het platform. Het zullen pieken en dalen worden’’, benadrukt Beelen. Ook hoopt hij met het vernieuwende concept een nieuw publiek aan te trekken, wat de zender interessant maakt voor adverteerders. Het station hoopt namelijk publiek dat misschien al niet meer naar de radio luisterde naast online radio ook terug de FM op te krijgen. 

Eind oktober begint het eerste programma. Prem Radhakisun gaat elke ochtend van 9 tot 12 uitzenden.