Sex Education: “een realistisch beeld van het seksleven van scholieren”

Publicatiedatum:

Het nieuwste en laatste seizoen van Sex Education is te zien op Netflix. In de serie zet Otis Milburn (Asa Butterfield) samen met zijn klasgenoot Maeve Wiley (Emma Mackey) een geheime seks-kliniek op. Otis geeft leerlingen advies over seks en relaties op basis van de informatie van zijn moeder die seksuoloog is. Kun je de serie vertrouwen als het gaat om sekseducatie?

Taboedoorbreker Linda de Munck over de serie Sex Education: “De serie geeft een heel realistisch beeld van middelbare scholieren en wat er in hun leven gebeurt.” Dat zit ook voor een gedeelte in de diversiteit volgens Linda. “Die representatie is belangrijk, bijvoorbeeld voor non-binaire mensen, überhaupt mensen uit de LGBTQ+ community en ook mensen met verschillende huidskleuren.”

Spreker en taboedoorbreker Linda de Munck probeert een realistisch beeld te schetsen over liefde, seks en relaties via sociale media. Op basis van haar eigen ervaring en informatie van experts geeft ze tips aan haar volgers over liefde en seks.

“Toen ik Sex Education keek was ik heel blij dat ze alles gewoon bij de naam benoemen. Ze gebruiken bijvoorbeeld het woord vulva* en niet vagina.” 

– Linda de Munck

*de vulva is het uitwendige deel van het geslachtsorgaan, terwijl de vagina het inwendige kanaal is dat leidt naar de baarmoeder.

Wat hebben jongeren geleerd van de serie?

“Wat vaginisme is” zegt iemand in de enquête die is uitgezet. Een andere respondent zegt: “In de serie worden dingen waar een taboe omheen zit genormaliseerd en ik denk dat mensen daar heel erg van kunnen leren”. De volgende beweert: ”Ik ben meer te weten gekomen over SOA’s. Ook heb ik geleerd over de gevaren en angsten die jongeren omtrent seks kunnen hebben of ervaren.”

Linda de Muck: “Alle informatie die ze in Sex Education vertellen is waar. Dat de moeder van Otis een seksuoloog is maakt dat nog geloofwaardiger. Juist de jonge mensen die Sex Education kijken hebben minder vragen, misschien wel door die serie. Mijn volgers sturen mij vragen via Instagram over van alles, dus ook over seks. Iemand vroeg of het normaal is dat de binnenste schaamlippen groter zijn dan de buitenste. Dat soort vragen krijg ik dagelijks in mijn DM.”

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...