Begrip voor keeperswissel SC Heerenveen: ‘Maar we blijven achter Andries staan’

TILBURG – De Leeuwarder Courant maakte op maandag 29 januari bekend dat Andries Noppert zijn basisplek in de selectie van SC Heerenveen kwijtraakte. Ondanks de matige vorm van Noppert de laatste weken, blijven de supporters achter hem staan. EyDaily sprak met Uilke Tadema van fanclub ‘Vrienden van sc Heerenveen’ over de situatie rondom Noppert en hoe het leeft onder de supporters.  

“Ik ben al 44 jaar supporter van de club. Wat SC Heerenveen zo bijzonder maakt? Toen ik 10 was ben ik naar het stadion gegaan. Toen zaten er nog 3000 supporters. Ik was meteen verkocht. Hier wil ik altijd zijn”, vertelt Tadema. “Ik heb alles meegemaakt. Van de opbouw van de club, naar het lichte dipje waar we nu in zitten”, aldus de Heerenveense vrijwilliger. 

Voordat we het interview met Tadema ingaan, stuurt hij ons een column van Redmar Wijnsma. Het moet volgens hem duidelijk zijn dat de supporters van de club achter Noppert staan. “Ik vind het belangrijk om te zeggen dat we van Andries houden. Hij heeft de club iets gegeven wat we nog nooit eerder hadden. We hadden een geweldige keeper die niet te kloppen leek. Hij is 2,03 meter en hield alles tegen. Het was katachtig. Hij is zelfs de eerste SC Heerenveen speler die ooit op een WK gevoetbald heeft”, vertelt Tadema vol enthousiasme. 

Toch blijft Tadema realistisch. “Het zat er vroeg of laat wel aan te komen. De wedstrijd tegen AZ zal de druppel zijn geweest die de emmer deed overlopen. Een bal die hij gewoon kan oprapen, trapt hij tegen zijn Bochniewicz aan. Zo verspeelt hij gewoon twee belangrijke punten. We begonnen het seizoen natuurlijk slecht. We hadden daarna een kleine opleving, maar veel beter werd het niet. Dat was ook te merken bij Noppert.” Tadema snapt de keuze van trainer Kees van Wonderen dan ook volledig om Noppert de komende wedstrijden op de bank te zetten voor van der Hart. “Ik had hetzelfde gedaan. Zo gaat dat met keepers. Als je goed keept blijf je staan en als je een langere tijd slecht speelt en de tweede keeper het goed doet, dan raak je je basisplek kwijt.” 

De Heerenveen supporter heeft ook het volste vertrouwen in vervanger Mickey van der Hart. Zo geeft hij aan dat er in Heerenveen afgelopen zomer al rekening werd gehouden met een vertrek van Andries Noppert. Aangezien toenmalig tweede keeper Xavier Mous al was vertrokken, moest SC Heerenveen dus een betrouwbare basiskeeper halen. Dat werd van der Hart uiteindelijk. Het moet volgens Tadema dan ook een betrouwbare keeper zijn, al heeft hij van der Hart nog niet veel zien keepen. Van der Hart keepte dit seizoen dan ook alleen de bekerwedstrijden voor SC Heerenveen. In het verleden speelde de keeper onder andere voor Ajax, Go Ahead Eagles, PEC Zwolle & FC Emmen. Het enige verschil dat Tadema voorlopig ziet tussen de twee keepers is lengtes. “Noppert is 2,03 meter en van der Hart tikt net wel, net niet de 1,80 aan, denk ik “, vertelt hij. Toch spreekt Tadema nogmaals zijn volste vertrouwen uit aan de nieuwe eerste doelman. 

Foto: ANP/Cor Lasker

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...