Stijging wintersporttarieven: ‘Wintersporters skippen niet graag hun wintersportvakantie’

De prijzen van wintersportvakanties zijn flink toegenomen. Ondanks deze stijging schrappen veel mensen deze vakantie niet. Hordes Nederlanders vetrekken in de periode van eind november tot half april naar de pistes om hier lekker in de sneeuw te vertoeven.  

Voor de negentienjarige Sophie Perey is dit jaarlijkse uitje iets waar ze naar uitkijkt. ”Ik ga iedere jaar twee keer met mijn ouders en mijn broertje op skivakantie. Een keer tijdens de kerstvakantie en een keer tijdens de carnavalsvakantie”, aldus Perey. De wintersportspecialist Snowplaza.nl deed onderzoek naar het wintersportgedrag van de Nederlander. Uit het onderzoek van augustus 2023, bleek dat ruim 94 procent van de 2000 ondervraagde ook komend seizoen weer op wintersport gaat. 47 procent hiervan geeft aan ieder jaar één keer op wintersportvakantie te gaan. 

Stijging  

 ”Het verschilt per land en bestemming, maar de prijsstijging van de wintersporten zal tussen de 5 en 8 procent liggen. Wij adviseren de mensen om vroeg te boeken, dan heb je nog kans op extra kortingen en is de kans op extra kosten een stuk kleiner. Je doet er goed aan om je vakantie op tijd te boeken en flexibel te zijn in de data die je kiest”, vertelt Martine Langerak, woordvoerder Sunweb Group. Ook Sophie merkt een verschil in de prijzen van tegenwoordig: ”De prijzen zijn heel erg gestegen. Mijn ouders willen graag buiten het hoogseizoen gaan. Het is alleen erg moeilijk in verband met de vakantie van mij en mijn broertje. Hij zit op de universiteit waardoor hij al minder vakantie heeft. Dit maakt het moeilijk om buiten het hoogseizoen te gaan.”

Boekingen  

”Wintersporters skippen niet graag hun wintersportvakantie. We zien daarom niet echt verschuivingen in het boekingsgedrag van de consument’’, vertelt Langerak. Volgens haar wordt er op een andere manier bespaard: ”Veel mensen besparen door bijvoorbeeld een kortere trip te boeken. Daarnaast zie je ook vaak dat er een appartement wordt gehuurd, zodat je ’s avonds kan koken in plaats van buiten de deur te gaan eten.’’  

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...