Eerste training van gehavend Nederlands elftal voor cruciale interlandperiode

Publicatiedatum:

Het Nederlands elftal traint vanavond om zes uur voor het eerst in aanloop naar de wedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland. Trainer Ronald Koeman moet zijn selectie noodgedwongen wijzigen vanwege veel blessureleed.

Na eerdere afmeldingen van onder anderen Frenkie de Jong, Cody Gakpo en Memphis Depay kwamen daar na dit weekend nog meer afmeldingen bij. De bondscoach zag PSV’er Noa Lang uitvallen met een hamstringblessure waar hij dit seizoen al vaker problemen mee heeft. Trainer Peter Bosz zei op de persconferentie na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam dat hij niet verwachtte dat de linksbuiten op tijd fit zou zijn voor het Nederlands elftal. Calvin Stengs zal zich vandaag melden in Zeist als vervanger. Voor de Feyenoorder is het een speciaal moment, want zijn laatste interland dateert alweer van maart 2021. Dit was in de 0-7 overwinning tegen Gibraltar.

Doelman Mark Flekken, die de vorige twee wedstrijden als eerste keeper onder de lat stond moest zich ziek afmelden. Andries Noppert die gepasseerd werd door de bondscoach mag zich hierdoor alsnog gaan melden in Zeist. Steven Berghuis die gisteren ontbrak bij de Ajax-selectie voor het duel met AZ, heeft zich ook moeten afmelden. De pas 21-jarige Ian Maatsen, wie als vleugelverdediger bij Chelsea FC speelt, zal de middenvelder van Ajax vervangen. Voor de doelman van Sparta Rotterdam, Nick Olij zal het maandagavond ook een speciaal moment worden. De doelman maakt zijn debuut in de selectie van Ronald Koeman.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...