Erop of eronder voor de Nederlandse volleyballers

De laatste wedstrijden van het OKT (Olympisch kwalificatietoernooi) komen eraan voor de Nederlandse volleybalmannen. In China wordt er gespeeld om een plek voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Een directe kwalificatie is echter uit het zicht voor het team van bondscoach Roberto Piazza.

“Het is reëel om te denken dat de Nederlandse mannen alsnog een ticket bemachtigen. Dit gaat dan niet via directe kwalificatie, maar via indirecte kwalificatie”, vertelt Gerben Engelen, woordvoerder van de Nederlandse volleybalbond. Nederland verloor eerder al wedstrijden tegen lager gekwalificeerde teams, waardoor het team niet meer in aanmerking komt voor een directe plaatsing in Parijs.

Wisselende resultaten

De eerste tegenstander waar Nederland het tegen op nam was Canada. Hier heeft Nederland met 2-3 verloren. Na deze wedstrijd werd er gewonnen van Mexico met 3-0.

De twee wedstrijden die volgden, tegen België en Bulgarije, werden door Nederland beide verloren met 0-3.

Er zijn drie poules waarin om kwalificatie wordt gestreden. De twee beste landen plaatsen zich direct voor de Olympische spelen. De overige vijf plekken worden gekozen op basis van de wereldranglijst. Nederland is van de 10e naar de 11e plek gedaald door de verloren wedstrijden. “Omdat het nog onvoorspelbaar is wat andere landen doen tijdens hun wedstrijden en we niet weten op welke plek Nederland eindigt, kunnen we dus nog niet met zekerheid zeggen of ze wel of geen ticket bemachtigen”, aldus Gerben.

Nations League

De laatste wedstrijden van het OKT zijn op 6, 7 en 8 oktober tegen China, Polen en Argentinië. De hoogvliegers van de ranglijst. Mocht het dit jaar niet lukken om een ticket te bemachtigen, hebben de mannen volgend jaar nog een kans. Dit zal zijn op de Volleybal Nations League: “De Volleybal Nations League wordt gehouden van 21 mei tot en met 23 juni 2024. Dit is de kans voor de mannen om hoger op de wereldranglijst te komen en dus alsnog een ticket te bemachtigen voor de Olympische Spelen. Op 24 juni wordt de definitieve lijst bekend gemaakt en weten we dus op deze dag of Nederland naar Parijs gaat of niet”, aldus Engelen.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55