Lammers: “Max wordt dit jaar gewoon kampioen’’

Publicatiedatum:

Jan Lammers, ex-Formule 1 coureur en sportief directeur GP Zandvoort, verwacht dat Max Verstappen komende zaterdag voor de derde keer op rij het wereldkampioenschap in de wacht kan slepen. Met een zesde plaats tijdens de sprintrace heeft hij al genoeg om de champagne tevoorschijn te halen.  

Volgens Jan Lammers gaat het Max Verstappen hoogstwaarschijnlijk lukken om zijn derde wereldtitel veilig te stellen. De ex-coureur zegt dat het zo goed als zeker is dat Max komende sprintrace een derde wereldtitel op zijn naam kan schrijven. “De race moet wel in hele gekke banen lopen, mocht het wereldkampioenschap op zich laten wachten.”  

Moeiteloos

Om het kampioenschap binnen te halen is  zelfs een zevende of achtste plek genoeg als zijn teamgenoot Sergio Pérez als tweede of derde eindigt. Ook wanneer Verstappen crasht is er nog kans dat hij kampioen wordt. Hiervoor moet Perez buiten het podium eindigen. 

Zo’n zinderende race als twee jaar geleden gaat het waarschijnlijk niet worden. Verstappen domineert het raceklassement al vanaf het begin van het seizoen, dus van enorme spanning is niet te spreken. ”Of hij zaterdag kampioen wordt, zondag of die race daarop, Max wordt dit jaar gewoon kampioen” ,zegt Lammers.

Geen stap terug

De ex-coureur denkt niet dat Max het rustiger aan zal doen: ”Het is niet dat er na zijn kampioenschap iets zal gaan veranderen. Max zal gewoon blijven proberen de races te winnen.’’ Er is volgens Lammers wel een situatie waarin Verstappen zijn teamgenoot zou kunnen laten winnen.  ”Wanneer dat voor Perez het verschil kan maken tussen plek twee en drie, is dat geen ondenkbaar scenario’’

Of Jan Lammers zelf komende zaterdag met bibberende beentjes voor de tv zit? ”Ik ben een enorme liefhebber en bewonderaar van Max, maar ik zit zaterdag niet met red bull shirtje, een bak nootjes en blikje red bull op de bank te popelen. Ik ben vooral benieuwd hoe de strijd tussen de rest van de teams zal verlopen.’’

+ berichten
+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:19:45

EyWeekly 12 april 2024

Het aantal daklozen in Tilburg neemt toe 

In 2023 waren er meer daklozen dan het jaar...

Binnenkort geen vlieg- en vleesreclames meer in Tilburg

Het initiatiefvoorstel om een verbod op fossiele brandstoffen- en...

Ongehoord Interview: de problemen bij Boeing

Het blijft rommelen bij vliegtuigenmaker Boeing. Een toestel verloor...