Hockey WK O21: Jong Oranje knokt zich naar gelijkspel tegen Australië in spannend duel

De dames Jong Oranje spelen 2-2 tegen Australië in het broeierig warme Chili. Nederland begon de wedstrijd langzaam tegen het sterke Australië op het wereldkampioenschap hockey onder 21. Ondanks een aanvankelijk trage start en een vroeg tegengoal van Australië, bleef Jong Oranje vechten voor een gelijkmaker. Hoewel Lotte Beetsma en Emma Reijnen kansen creëerden, slaagde Nederland er niet in om in de eerste helft het net te vinden. Ze gingen met een 0-1 achterstand de rust in.

In de derde kwart scoorde Guusje Moes de 1-1 en leek het even dat de Nederlandse ploeg op gang kwam. De Oranje dames gingen vervolgens op zoek naar een voorsprong, maar kwamen opnieuw op achterstand door een Australische goal. Met nog maar zes minuten te spelen keken ze tegen een 2-1 achterstand aankeken.

Maar getoond karakter resulteerde in een comeback van Jong Oranje. Drie minuten voor het eindsignaal pushte Trijntje Beljaars de 2-2 binnen uit een strafcorner. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Jong Oranje kan tevreden zijn met de late gelijkmaker, maar zal ook teleurgesteld zijn dat hun dominante spel niet tot een overwinning heeft geleid.

Sinds 2013 hebben de twee teams 23 wedstrijden gespeeld tegen elkaar waarvan de Nederlandse dames er maar twee verloren. Drie keer eerder hebben ze gelijk gespeeld, dus dit lijkt een tegenvaller van onze nummer één op de wereldranglijst. Australië staat op nummer zes.

Vandaag speelde ook Korea tegen Zimbabwe. Korea won met 6-0. De Koreaanse dames scoorde drie keer uit een strafcorner en drie keer met een fieldgoal. Korea is nummer zeven op de wereldranglijst en Zimbabwe is nummer 21.

Bron foto: ANP/Koen Suyk