Nederland maakt favoriete rol waar tijdens EK Baanwielrennen in eigen huis: ‘Mooie promotie’

Publicatiedatum:

Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg en Harrie Lavreysen hebben hun favorietenrol bij het EK baanwielrennen in Apeldoorn waargemaakt. De Nederlandse teamsprinters stormden in de finale tegen Frankrijk met een tijd van 41,958 seconden naar de zesde Europese titel in zeven jaar.

Naast het succes van de teamsprinters wordt er ook veel verwacht van Wim Stroetinga en Youri Havik op de koppelkoers donderdagavond: ‘Spektakel op de koppelkoers met de huidig wereldkampioenen en hopelijk een Nederlandse finale op de keirin komende zondag tussen Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen. Dat zou voor ons echt het ideale plaatje zijn.’ Wat betreft de kaartverkoop voldoet het ook aan de verwachtingen. De zaterdagavond is al twee maanden uitverkocht en voor de laatste dag zijn slechts nog honderd kaarten verkrijgbaar. Daarmee worden er komend weekend 5000 bezoekers per dag verwacht in Apeldoorn, zegt Rens Kamphuis, projectleider van het EK in Apeldoorn.

‘Mooie promotie voor de sport’
Het toernooi wordt deze week voor de vierde keer georganiseerd in het Omnisportcentrum in Apeldoorn. Voor de organisatie is het geen uitdaging meer. ‘We organiseren eigenlijk elk jaar een groot toernooi hier. Voor ons hebben we juist de lat nog hoger gelegd om alles dit jaar weer beter op orde te hebben, zegt Kamphuis. Met de gouden generatie is er voor KNWU een mooie kans om de sport in de etalage te zetten: ‘Het is een harstikke mooie promotie voor de sport, zeker met deze succesvolle namen. Ook voor de sporters zelf is het natuurlijk fantastisch dat familie en vrienden op de tribune zitten.’

De Nederlandse vrouwen haalde tijdens de teamsprint een bronzen medaille. Lamberink, Van de Wouw, en Van der Peet kwamen bij de vrouwen moeizaam op gang in de finale om de derde of vierde plaatst tegen Polen. Door een geniale eindsprint van van der Peet haalde de vrouwen toch een medaille met een tijd van 46,754.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...