Event in Muzentuin volgens FAA geen solidariteitsactie

In de Muzentuin in Tilburg vindt vandaag een kunstmanifestatie plaats. Deze is georganiseerd door studenten van de Fontys Academy of Arts (FAA) en is gericht op het verhogen van de bewustwording rondom de situatie in Israël en Gaza. De organisatoren willen een veilige en open omgeving aanbieden waar deelnemers informatie over het conflict kunnen delen en een constructief dialoog kunnen aangaan met elkaar. De FAA onderstreept dat dit evenement niet bedoeld is als een protest of solidariteitsactie.

Op het evenement is er een uitgebreid programma met diverse activiteiten: live muziek, dansoptredens, poëzielezingen en een toespraak van hoogleraar recht Michiel Bot. De organisatoren maken duidelijk dat er niet per se een open debat plaatsvindt, maar dat er wel ruimte is voor vragen en discussies. Dit biedt deelnemers de kans om met elkaar in gesprek te gaan en meer te leren over het conflict in Gaza.

Het doel van de organisatoren is om een voorbeeld te zijn voor andere universiteiten en hogescholen, door te laten zien hoe belangrijk het is om op een vreedzame en respectvolle manier de dialoog aan te gaan. De Fontys Academy of Arts ondersteunt de studenten door de faciliteiten voor het evenement te verzorgen, maar benadrukt dat het geen officieel Fontys-evenement is.

Het event duurt ongeveer van 14:00 tot 22:00. De kunstmanifestatie is alleen toegankelijk voor Fontys-studenten en genodigden. Studenten wordt gevraagd om hun Fontys-pas mee te nemen.

Lees ook ons vorige artikel over de studenten demonstratie in Eindhoven hier en volg ons op Instagram!

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...