Kinderen reiken kinderregeerakkoord uit: ‘Onze stem telt ook’

Publicatiedatum:

Op 9 januari werd in Den Haag het zogenoemde ‘kinderregeerakkoord’  gepresenteerd: de uitkomst van een landelijk onderzoek naar wat kinderen in Nederland belangrijk vinden. Het akkoord werd door tien kinderen gepresenteerd en overhandigd aan politici. Ook de stem van kinderen telt, is de boodschap.

Met name wereldvrede, armoede en een gezond en gelukkig leven staan hoog op de agenda van kinderen. Dat blijkt uit de resultaten van het onderzoek dat plaatsvond in samenwerking met Kinderpostzegels, Jantje Beton, Stichting het Gehandicapte Kind en The Youth. Deze organisaties vinden het belangrijk dat er meer naar kinderen wordt geluisterd in de politiek, zij zijn immers de toekomst. Het is de eerste keer dat de organisaties zo’n rapport presenteren.

Momenteel wordt er in Nederland nog weinig aandacht besteed aan kinderparticipatie in de politiek, zoals kinderministers of een kinderparlement. Dat betekent echter niet dat kinderen geen mening hebben; sterker nog, negentig procent van alle kinderen in Nederland vindt dat politici verplicht naar hen moeten luisteren. Dat kinderen gehoord willen worden is duidelijk. Nu ligt de bal bij de politici om actief naar hen te luisteren.

Bekijk hier de video over het ‘kinderregeerakkoord’:

+ berichten
+ berichten
+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:19:45

EyWeekly 12 april 2024

Het aantal daklozen in Tilburg neemt toe 

In 2023 waren er meer daklozen dan het jaar...

Binnenkort geen vlieg- en vleesreclames meer in Tilburg

Het initiatiefvoorstel om een verbod op fossiele brandstoffen- en...

Ongehoord Interview: de problemen bij Boeing

Het blijft rommelen bij vliegtuigenmaker Boeing. Een toestel verloor...